Najveći maslinjak na Balkanu prostire se na više od 500 hiljada kvadrata, a smješten je u Ljubuškom. Vlasnik, Dragan Mikulić, uz puno ulaganja, rada i truda, ovu priču pokrenuo je 2009. godine. Posla u maslinjaku ima tokom cijele godine. Međutim, veliki problem je nedostatak radne snage, pa bi u budućnosti njegovo održavanje i opstanak mogli doći u pitanje.

 

Interesovanje poljoprivrednika za novčane podsticaje namijenjene dugoročnim ulaganjima u proizvodnji ogromno je i ovog proljeća, a kolač od 40 miliona KM, koliko iznosi ovogodišnji budžet za kapitalne investicije, biće podijeljen na 3.650 dijelova, koliko je pristiglo prijava na javni poziv.

Pripadnici Vatrogasne brigade Ilidža su u srijedu, 24. aprila intervenisali kako bi spasili mladunče koze koje je zapelo u šahtu.

Predstavnici Agrarnog fonda Trebinje podijelili su danas rasade povrća za 193 poljoprivredna proizvođača iz ovog grada, što je najveći broj do sada.

Ni mjesec i po nakon željezničke nesreće u mostarskom naselju Opine, kada je prosuta velika količina industrijskog šećera pored pruge, šećer nije uklonjen. Za uklanjanje niko ne želi preuzeti odgovornost iako su se mještani obraćali na više različitih adresa, od željeznica Federacije BiH do inspekcija na svim nivoima. Mogu li se pčele spasiti od pomora?