Pin It

Načelnik Opštine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovore sa 17 poljoprivrednika o dodjeli plastenika površine 50 m2 s pratećom opremom.

 Plastenik rasadnik

Javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika bio je raspisan u januaru, a stručna komisija je razmotrila zahtjeve i izvršila uviđaj na terenu s ciljem utvrđivanja pogodnosti zemljišta za zasnivanje plasteničke proizvodnje. Komisija je sačinila prijedlog liste 17 kandidata koji ispunjavaju uslove za dodjelu plastenika.

“Donijeli smo odluku da svima koji podnesu zahtjev dodijelimo plastenike, a u budžetu smo osigurali 280.000 KM. Naša je želja da se svaki kvadratni metar plodne zemlje na području opštine obrađuje”, istakao je Ajnadžić.

Opština Centar od 2016. godine provodi projekt “Podrška poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji za nabavku plastenika”, u okviru kojeg je dodijeljeno 125 plastenika, za šta je iz budžeta utrošeno više od 140.000 KM.

Oko 50 odsto teritorije opštine Centar je ruralno područje koje ima perspektivu za razvoj voćarstva i druge poljoprivredne proizvodnje, kao i stočarstva, saopšteno je iz te opštine.

Izvor