Za 389 poljoprivrednih proizvođača sa područja grada Prnjavora jučer su isplaćeni podsticaji u ukupnom iznosu od 470.851 KM.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine kao mjeru neposredne kontrole cijena na području Federacije Bosne i Hercegovine propisala je utvrđivanje maksimalne visine marži u trgovini (kalkulativne cijene) za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode.

Vlada FBiH je, na prijedlog Federalne direkcije robnih rezervi, na današnjoj sjednici u Sarajevu, donijela Odluku o davanju na trajno korištenje bez naknade dizel gorivo u količini od 1.400.000 litara iz postojećih zaliha federalnih robnih rezervi poljoprivrednim proizvođačima.

vladafuelpoljo 1

Predloženi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o pčelarstvu u segmentu kaznenih odredaba smanjuje visinu kazne.

beekepersbeehive

Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) usvojila je Zaključke u vezi Informacije o mjerama u oblasti indirektnih poreza za ublažavanje negativnih efekata inflacije. Parlamentu BiH biće predložena dva zakona, Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o PDV-u, kojim će biti definisane snižena stopa PDV-a od nula odsto na osnovne životne namirnice i viša od 22 odsto na luksuzna dobra i usluge. Također je predložen i Zakon o ukidanju akciza na gorivo, ali ograničen na mjesec dana.

1647628939 novalic viskovic 75