Pin It

U Višegradu je podijeljeno 80 paketa rasadnog materijala, pojedinačne vrijednosti 252 KM, koje je osiguralo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i još dodatnih 30 koje je osigurala opština Višegrad za socijalno ugrožene porodice, primaoce socijalne pomoći, višečlane i porodice sa malim primanjima.

3a02a3e3 fe33 48d5 9b95 c765db2d4fe6poljoprivreda55

Opština Višegrad je u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, podijelila ukupno 110 paketa rasada kupusa, paradajza i paprike, sa ciljem podsticanja poljoprivredne proizvodnje na teritoriji ove lokalne zajednice. Poljoprivrednicima svaki vid pomoći mnogo znači.

“Dosta znači, što god ko da dobro je. Imam 40 dunuma zemlje, obrađujemo 10 dunuma”, kaže Duško Simić.

Sretanka Tešević ističe kako je zadovoljna ovom pomoći.

“Ovo je mnogo dobro i niklo je sjeme, kad sam uzimala ovdje ono i niklo je. Dobro dođe ovo imaću prostora za ovo i hvala vam”, kaže Sretanka.

Podjelom poljoprivrednih podsticaja obuhvaćene su socijalne kategorije stanovništva koji se nalaze na spisku Centra za socijalni rad, višečlane porodice, te građani koji raspolažu većom površinom obradivog zemljišta.

“Dijeljeno je socijalnim kategorijama, višečlanim porodicama i primaocima socijalne pomoći. Nadamo se da će ovaj vid pomoći značiti obzirom na situaciju sa koronavirusom”, ističe Ana Bogdanović, načelnik Odjeljenja za privredu i lokalni razvoj.

Prvi dio pomoći poljoprivrednicima je podijeljen u aprilu, a njih 110 dobilo je pakete sjemenskog materijala.

Izvor