Pin It

Staro tek nekoliko dana, lane su pronašli tehničari RTRS-a na releju Kozara i tako ga spasili. Sada ima krov nad glavom i hranu, a i okruženo je ljubavlju.

 Lane RTRS 3

U subotu 6.juna, još jedan običan radni dan, za tehničare RTRS-a na Kozari, sve do momenta dok jedan od njih, Vladimir Gazdić, nije pronašao malo, preplašeno i iscrpljeno lane. Šta dalje, dileme nije bilo.

Napravili smo ogradu, zagradili jer se bojimo lisica. Najbitnije nam je bilo da preživi – rekao je Žarko Јeftić – tehničar RTRS-a na releju Kozara.

Svi radnici na releju prihvatili su još jednu obavezu, da brinu o plemenitoj životinji. Hrane ga po nekoliko puta dnevno ali i u toku noći. Brinu se o njemu, kao da je član porodice i imaju samo jedan cilj.

Najosnovnije je da preživi, pošto je ovo njegovo prirodno okruženje. Pustićemo ga da šeta u krugu, a s vremenom ćemo otvoriti kapiju. Ono će samo izabrati svoj put – naveo je Јeftić.

Međutim, novi član RTRS – ove ekipe na releju Kozara, još uvijek nema ime.

Lane još nismo htjeli dati ime, čekamo kuma, da se kum pokaže – dodao je Јeftić.

Pitanje imena je još neizvjesno, ali jedno je sigurno Bambi sa Kozare za sada je osvojio srca svih naših tehničara na releju , a i naše ekipe, ali ne sumnjamo da će privući ljubav i mnogih drugih.

Izvor