Pin It

U toku je postupak dobijanja dozvola, a u planu je da posao u prvoj fazi dobije deset radnika

 meatexport

Na području općine Maglaj uskoro bi trebala biti relizirana značajna investicija. Naime, uskoro bi trebao biti otvoren novi pogon za proizvodnju i trgovinu crvenog mesa - junetine, teletine i govedine. Riječ je o investiciji kompanije Euro Meat, vrijednoj više od dva miliona KM, potvrdio je za Oslobođenje Maid Jabandžić, investitor.

Završna faza


- Riječ je o potpuno novom pogonu, rađenom od nule, koji je urađen po najsavremenijim standardima. Investicija je u završnoj fazi, u toku je finalna faza instaliranja opreme koja je po posljednjim standardima kad je u pitanju procesna obrada. Prema našim predviđanjima, pogon bi trebao biti stavljen u funkciju najkasnije do 20. jula, istakao je Jabandžić.
Pogon je urađen na bazi dugogodišnjeg znanja i iskustva investitora koji već imaju iskustvo u biznisu sa mesom, ali ovim, kako kažu, ulaze u potpuno novu kategoriju poslovanja.
Kako je naglasio Jabandžić, trenutno je kompanija u postupku dobijanja svih potrebnih dozvola, a u planu je da posao dobije u prvoj fazi deset radnika.
- Pogon je osmišljen i pokrenut da se prvenstveno bavi trgovinom junetinom, teletinom i govedinom, ali imaćemo i jedan dio namijenjen proizvodnji, istakao je Jabandžić.

Domaće tržište


Prema njegovim riječima, u pogon su zaista uložili mnogo, počev od znanja i iskustva, pa do novčanih sredstava, čak preko dva miliona KM, te se nadaju da će se investicija pokazati opravdanom i od nje zaista puno očekuju.
- U prvoj fazi u planu je da se radi za domaće tržište, a u zavisnosti od interesa, vidjećemo u kojem smjeru će proizvodnja ići, istakao je Jabandžić.

PIŠE: ALEMA PENDEK

Izvor