Pin It

Skupštinska većina u Bijeljini povećala je agrarni budžet u narednoj godini za 200.000 i iznosiće 1,7 miliona maraka.

 Poljoprivreda35
 

- To je samo dio aktivnosti koje provodimo u Bijeljini na unapređenju poljoprivre u Semberiji - istakli su u Savjetu za poljoprivredu gradskog SNSD-a.

Vlada Republike Srpske je u ovoj godini obezbijedila 75 miliona maraka za podsticaje u poljoprivredi i 13,2 miliona kroz Kompenzacioni fond.

- To je ukupno 88,2 miliona KM što je u 2021 usmjereno za podsticaje u poljoprivredi. To je bila sjajna ideja srpskog člana predsjedništva BiH , predsjednice Cvijanović i premijera Viškovića da se osnuje taj Kompenzacioni fond zbog problema sa pandemijom - rekao je poslanik SNSD u NSRS i član Savjeta za poljoprivredu Dragan Knežević.

Semberiji je kao žitnici od pomenutih sredstava resornog ministarstva pripalo 22%, dok je od budžeta Kompenzacionog fonda polovina stigla u Biejljinu, što dovoljno govori o brizi Vlade za ovaj dio Republike Srpske, ističu u Savjetu.

- Semberija kao žitnica Republike Srpske i BiH zaslužuje posebno mjesto i ove mjere su zaista značajne i ohrabrujuće - rekao je član Savjeta za poljoprivredu SNSD Bijeljina Svetozar Mihajlović.

Skupštinska većina u Bijeljini predvođena SNSD-om, izglasala je povećanje budžeta za poljoprivredu u narednoj godini.

- U iznosu od 200.000 KM tako da je budžet za poljoprivredu u narednoj godini povećan na 1,7 miliona maraka - izjavio je predsjednik Savjeta za poljoprivredu SNSD Bijeljina Stevan Trivković.

Kompenzacioni fond će i u narednoj godini biti na raspolaganju poljoprivrednim poizvođačima istaknuto je na press konferenciji, s tim da su obezbijeđena dodatna sredstva od 4 miliona maraka za poljoprivrednu mehanizaciju.