Pin It

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević danas je sa 28 poljoprivrednih proizvođača potpisao ugovor o refundaciji troškova za nabavku sjemenskog materijala, za šta će biti izdvojena 5.571 KM.

20220608134633 722042 1

Vođević je rekao novinarima da prvi put posredstvom opštinske Agencije za privredni razvoj realizuju projekat refundacije određenih sredstava koja su utrošena za nabavku sjemena, te da će to biti i u sljedećem godinama u većem iznosu.

"Pozivam sve koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom da se odazovu na te javne pozive, jer smatramo da jako selo mora da stoji iza jakog grada", istakao je Vođević.

Direktor Agencije za privredni razvoj Goran Todorović kaže da oni refundiraju 50 odsto od ukupne visine uloženih sredstava, a maksimalno 300 KM po domaćinstvu.

"Odredili smo i minimalan iznos dostavljenih računa za refundaciju - 200 KM. Sam broj korisnika govori o značaju podsticaja i ovo nije jedini podsticaj koji ove godine realizujemo, izvojili smo oko 250.000 KM za razvoj poljoprivrede", naveo je Todorović.

Poljoprivrednik Radenko Savanović iz sela Podbrdo kaže da svaka pomoć dobro dođe jer su izdaci veliki.

Izvor