Pin It

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) jača lanac vrijednosti agrobiznisa i trgovine u pet ekonomija širom istočnog Sredozemlja, istočne Europe i regije Crnog mora, zajamom od 200 miliona američkih dolara Olam International Limited, vodećem svjetskom trgovcu u poljoprivrednoj robi.

ebrd

 

Kreditom EBRD-a finansirat će se kupnja poljoprivrednih proizvoda poput lješnjaka, suhih mliječnih proizvoda, žitarica i luka u odabranim zemljama poslovanja. Lokalna podružnica tvrtke preuzet će na obradu, skladištenje i distribuciju ove robe.

Europska unija i TaiwanBusiness-EBRD fond za tehničku saradnju pružit će donatorsku potporu razvoju novih metodologija i procesa za upravljanje rizikom povezanim s klimom i testiranje otpornosti na stres u Egiptu i Turskoj.

Olam International vodeća je prehrambena i agrobiznis tvrtka koja isporučuje hranu, sastojke, stočnu hranu i vlakna za preko 25.000 kupaca u više od 60 zemalja svijeta. Sa sjedištem u Singapuru, Olam kotira na singapurskoj brrzi. Tvrtka je 53,4 posto u vlasništvu Temasek Holdings-a, a 17,4 posto u Mitsubishi Corporation.

Do danas je EBRD uložio blizu 13 milijardi eura u više od 740 projekata agrobiznisa, od čega je 99 posto u privatnom sektoru. Njegujući snažne veze s privatnim sektorom, vladama i drugim razvojnim partnerima, EBRD nastoji ojačati lance vrijednosti agrobiznisa i promicati ekonomsku tranziciju u svim regijama u koje investira.

Izvor