Pin It
Jak (vrsta krupnog goveda) po imenu Meteor, koji je stekao popularnost na Internetu nakon što je prošlog mjeseca pobjegao vlasniku na putu prema klaonici u Virginiji, preminuo je na autocesti.

jak

Vlasnik Meteora rekao je službenicima za zaštitu životinja u okrugu Nelson da je jak otvorio stražnja vrata prikolice za stoku na zaustavnom znaku u Lovingstonu, oko 20 kilometara jugozapadno od Charlottesvillea u Virginiji, SAD.

Uprkos naporima vlasti da ga lociraju, Meteor je ostao u slobodi nekoliko sedmica, da bi njegov vlasnik Robert Cissell primio poziv kako je Meteora udario auto na Route 29. Životinja je bila teško povrijeđena i eutanazirana na mjestu događaja.

Cissell je prošlog mjeseca izjavio kako trogodišnji Meteor na tržištu vrijedi više od 1000 dolara i da su ga upravo zbog potrebe za finansijskim sredstvima odlučili prodati klaonici. Međutim, nakon što je stekao popularnost na Internetu, vlasnik je odlučio vratiti ga na imanje ukoliko ga pronađe i omogućiti mu da umre prirodnom smrću.

- Tokom cijele potrage bojali smo se tragičnog kraja zato što su ga viđali u blizini autoceste. Proveli smo bezbroj sati pretražujući polja, šume i planine širom okruga, uz pomoć lokalnih vlasti, veterinara i ostalih članova zajednice koji su uložili svoje vrijeme i energiju da nam pomognu da Meteora vratimo kući - izjavio je Cissell dodajući da Meteor sada počiva na privatnoj lokaciji. Njegov duh je slobodan i odletio je.

Izvor