Pin It
U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Postepeno povećanje oblačnosti sa sjevera od poslijepodnevnih sati. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

 sun740

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 8. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22 stepena.

Sutra prije podne u Bosni se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini pretežno sunčano.

Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu do zemlje 8. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18, na jugu zemlje 22 stepena.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini se očekujepretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu do 7. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen.

Slično kao i prethodnog dana, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje.

Duži sunčani intervali povoljno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Preporučljivo je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju tokom jutarnjih sati, kada će u unutrašnjosti biti prohladno

Izvor