Pin It

Sajam "Plodovi sela malih proizvođača" na kojem će 50 poljoprivrednih proizvođača predstaviti proizvode iz vlastite proizvodnje otvoren je danas u Tržnom centru Delta planet u Banjaluci.

176394

Sajam je otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, koji je istakao da je cilj sajma promocija malih poljoprivrednih proizvođača.

- Da bismo pomogli malim proizvođačima, odnosno učinili ih konkurentim omogućili smo njihovo udruživanje u klastere kojih trenuto u Srpskoj ima sedam, a na ovom sajmu učestvuju tri. Klasteri, koje finansira Ministarstvo poljoprivrede, obuhvataju oko 5.500 malih gazdinstava, a cilj nam je da budu samoodrživi - rekao je Pašalić.

On je naveo da je od izuzetnog značaja da stanovnici u Repubici Srpskoj prepoznaju važnost kupovine domaćih proizvoda.

Menadžer klastera Krajina, Iskra Arapović, rekla je da je od izuzetnog značaja promocija domaće proizvodnje, što je i cilj sajma, kao i povezivanje domaćih proizvđača sa potrošačima.

Organizatori sajma su poljoprivredni klasteri Krajina, GLS i Una-Sana, uz saradnju sa Tržnim centrom Delta planet, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Sajam "Plodovi sela malih proizvođača" biće održan i narednog vikenda u banjalučkom tržnom centru..

Izvor